A jól megtervezett világítás nagyon szép lehet, javítja a láthatóságot, kiemeli a részeket. Kapcsolásuk történhet hagyományosan kapcsolókkal, mozgásérzékelővel, kerti kapu nyitásával a kapuval együtt, infra kapcsolóval vagy akár eib intelligens rendszerrel.

Önök megálmodják elképzelésüket, mi megvalósítjuk.

Ha az utcáról nézve haladunk a lakás felé, szép esztétikai megjelenésre törekednek a tulajdonosok a lakás építése során. Ebbe a rendszerbe illeszkedik a villamos hálózat kialakítása és a minél nagyobb komfort érzet kialakítása. Természetesen előre meg kell tervezni a kertet, mert a villanyszerelését  csak ezek alapján tudja megszerelni a villanyszerelő. Nyilvánvalóan a gyakorlattal rendelkező villanyszerelő sok jó ötlettel tud szolgálni. Ez megmutatkozik a különböző látható és nem látható lámpatestek kiválasztásában. A közlekedő utak direkt és indirekt megvilágítása jól mutat. A különböző növények és fák, bokrok megvilágítása is nagyon jó látványt tud nyújtani. A térkő közé illetve a járható felületbe rejtett lámpatestek alkalmazása is gyakori.  Az épület külső megvilágítása általában rejtett megoldással néz ki jól, kiemelik az épületet a sötétben. Itt az épülettel harmonizáló világítás kialakítása is sokat dob a látványba.  Amennyiben kerti tó is van itt csodálatos világítások alakíthatók ki, akár egy enyhe megvilágítással különböző részeket világíthatunk meg, mintegy hangulati világítási funkcióval.

A vízben elhelyezett megfelelő védettségű lámpatestekkel is szép látványt lehet elérni.

Így  a legkülönbözőbb világítási megoldások, világítási csoportok, világítási képek és világítástechnikai eszközök kerülhetnek alkalmazásra. A hagyományos fényforrások, fényvetők, halogének, kompaktcsövek és újabban a led világítás egész sora álla rendelkezésünkre.  A tóhoz hozzá tartozik a különböző szivattyúk, szökőkutak és egyéb villamos berendezések villamos energia ellátása is feladata a villanyszerelőnek a villanyszerelés során. A medencék is része a kertnek, ennek is vannak villamos rendszerei : gépház szivattyúkkal , 12V-os világítási transzformátor, esetleg fűtőkészülék, elosztó szekrény, rádió frekvenciás egység, és különböző világítási eszközök.

Ha szeretné felvenni velünk a kapcsolatot vagy árajánlatot szeretne kérni akkor ezt a kapcsolat menüpontban megteheti.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 23 368 014

Mobiltelefon: +36 30 9660 019

A külső részek villanyszerelésénél nagy hangsúlyt kell helyezni a megfelelő és biztonságos érintésvédelmi rendszer kialakítására. Hiszen az itt szerelt villamos berendezések, vezetékek és kábelek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak is. A  megfelelő védettségeket (IP..) szigorúan be kell tartani, a védővezetők folytonosságát ellenőrizni kell. A külső részre külön áramvédő kapcsoló beépítése szükséges, hogy független legyen a lakás villamos fogyasztóitól. Vagyis ha lekapcsol az áramvédő (Fi relé) kapcsoló a külső részen, (mivel itt nagyobb a lehetősége mint a lakásban) nem zavarja a lakás üzemelését egy egy esetleges hiba esetén.

 

A mai lakásoknál a villanyszerelés során sokféle kényelmi szolgáltatást kell megvalósítani. Ezen kényelmi szolgáltatások egyike, amikor kocsival haza érkezünk, a kocsiból nyithatóvá váljon a kapu. Felmerülhet az igény a világítás bekapcsolására, úgy hogy csak bizonyos gyenge megvilágítás esetén kapcsoljanak be a lámpák. További igény lehet, hogy a kézzel történő hagyományos kapcsolási funkciókat is működtetni tudjunk automatikus, önműködő módon.

Kültéren sokféle helyen lehet szükség vízálló konnektorokra, elektromos csatlakozásokra. Villanyszerelőként azt szoktam javasolni, hogy a kertrendezési munkálatok előtt érdemes jól átgondolni, mely helyekre lehet szükséges vízálló kültéri konnektor felszerelés.

Az elektromos csatlakozások időjárás tűrő kialakítása fontos szempont, hiszen az eső és a nedvesség súlyosan károsíthatja az elektromos berendezéseket, zárlatokat okozhat. Villanyszerelőként mindig a megfelelő IP védettséggel rendelkező villamos szerelvények alkalmazását javaslom.

Esőálló, vízálló elektromos csatlakozásra lehet szükség például: 

Modern életünkben mindenhol találkozhatunk az elektromossággal. A villamos energia működteti készülékeink nagy részét. Ezáltal egyre több helyre kell a villanyszerelőként eljuttatni a villamos energiát. A kerti rendszerek automatizálása következtében egyre elterjedtebb lettek az automata öntöző rendszerek és az ehhez szükséges kerti szivattyúk. A kültéren elhelyezett szivattyúkhoz működtetéshez is szükséges a villamos energia ellátás kiépítése. 

Villanyszerelőként gyakran végzek villanyszerelési munkákat a kertekben. Melyek során gyakori a szivattyú házak energiaellátásának kiépítése. 

Villanyszerelő vállalkozásunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.

Villanyszerelő magazin

Villanyszerelés világával foglalkozó blog. A legjobb témákat az élet szolgálja, ezzel kapcsolatos írásaimat, gondolataimat a villanyszerelő magazinban találják.

Villanyszerelői szolgáltatás

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek