A lakások villanyszerelése során a villanyszerelő kialakítja az antenna rendszernek a hálózatát. Ezért fontos, hogy a villanyszerelési munka megkezdése előtt a megrendelő meg tudja adni a villanyszerelőnek a szükséges információkat. A villanyszerelő pedig megfelelő szakmai információt tudjon adni az antenna rendszerrel kapcsolatosan. A belső antenna hálózat kiépítésekor pontosan tisztázni kell az igényeket. Érdemes eldönteni, hogy milyen helyekre tervezzünk televízió készüléket rakni majd, a leggyakrabban a nappali szobákba, hálószobákba és a konyhába szoktak antenna kiállásokat kérni. Napjainkban már fürdőszobába is szoktak kérni televíziós kiállásokat, mióta megjelentek a vízhatlan kivitelű tv készülékek.

Különféle antenna rendszerek léteznek, ezek közöl a legelterjedtebbek: 

  • hagyományos antenna rendszer 
  • kábel tv hálózat
  • műholdas antenna rendszer
  • digitális antenna rendszer
  • belső videó lánc

A korábbi időszakokban a lakások, társas házak tetején voltak elhelyezve az antennák, antenna árbocok sok antennával. Ma már igény mutatkozik a meglévő antennák bontására, mivel más technikai megoldások alakultak ki. Majdnem minden csatornához tartozott egy-egy antenna. Ezekről indultak el a koax kábelek, a családi háznál közvetlenül a televízióhoz. A társas házaknál általában a központi egységbe csatlakoztak be, és innen osztották szét az antenna jelet koax kábelen. Ezek a központi egységek erősítővel, szűrökkel és közösítőkből álltak. A kezdetekben a társas házaknál felülről lefelé haladva fel voltak fűzve az antenna csatlakozók. Majd a felfűzött rendszert felváltotta a csillagpontos hálózatok kialakítása. Ami azt jelenti, hogy az osztótól minden készülékhez külön-külön kábel van kiépítve. Egy ideig létezett az AM mikró műsorszórás, ezek parabola antennával voltak foghatóak. Ezt mára felváltotta a digitális műsorszórás. Ez egy műsor csomag volt az előfizetéstől függően. Sokan rátérnek ennek, műsornak a vételére. Hátránya volt, hogy csak egy beltéri egységen keresztül lehetett az adást venni. Ezért amikor megjelentek a kábel tv társaságok szolgáltatásai az emberek nagy százalékban áttértek a kábel tv-re. Ennek előnye volt, hogy nem kellett külön beltéri egység a vételhez. Akár mennyi tv volt a lakásban rá lehetett csatlakozni, ha gyenge volt a jel lehetett erősíteni. Itt is több csomagból lehetett választani előfizetni rá. Léteznek az úgynevezett műholdas parabolás antennák is. Amelyeket lehet minden egyes műholdra ráállított antennával venni a jelét a beltéri egységen keresztül. De vannak olyan megoldások is amikor egy antenna motoros állítással állítódik rá a műholdra. Rövidesen az eddigi földi műsorszórást felváltja a digitális földfelszíni műsorszórás. És egyre jobban terjed el a beltéri egységen keresztüli vételi lehetőségek . Ezek a digitális vételhez kapcsolódnak, míg az analóg kábel tv vételnek egyelőre nincs ilyen igénye.

Villanyszerelési szempontból a koax kábelek vezetése mindegyik technika alkalmazásánál szükségessé válik a jelforrástól és a televízió készülékekig.

Ha szeretné felvenni velünk a kapcsolatot vagy árajánlatot szeretne kérni akkor ezt a kapcsolat menüpontban megteheti.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 23 368 014

Mobiltelefon: +36 30 9660 019

Villanyszerelő vállalkozásunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.

Villanyszerelő magazin

Villanyszerelés világával foglalkozó blog. A legjobb témákat az élet szolgálja, ezzel kapcsolatos írásaimat, gondolataimat a villanyszerelő magazinban találják.

Villanyszerelői szolgáltatás

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek