Több számítógép üzemeltetése esetén a gépek között hálózat kiépítése válik szükségessé. Ennek a strukturált hálózatnak a lényege, hogy mindegyik számítógép képes a másikkal kommunikálni, így egymással nemcsak a programokat és az adatokat osztják meg, hanem alkalmasak a közös perifériák és az internet kapcsolat megosztására is. Napjainkban az informatika már a televíziók világába is betör, érdemes TV csatlakozás mellé számítógépes végpontot is kiépíteni a későbbi IPTV alkalmazások igénybevételéhez. Ha szükséges, a hálózat működéséhez nélkülözhetetlen aktív eszközöket is biztosítjuk (router, switch), beállítjuk.

Családi házak villanyszerelésénél is kellően fontos a tervezés és a későbbi igények felismerése.

Mint az elején felsoroltunk pár példát a számítógépes hálózat kiépítése is szokványossá vált manapság. Esetleg ha szünetmentes áramforást (UPS) is szeretnénk beépíteni a számítógépekhez, akkor annak is külön elektromos hálózatot kell építeni, amin a szünetmentes energiát továbbíthatjuk. A szünetmentes hálózat konnektorait szoktuk piros konnektorral jelölni, ezáltal is megkülönböztetve. A szünetmentes hálózat kialakításánál a villanyszerelőnek a villanyszerelés során oda kell figyelnie a normál és a szünetmentes hálózat elkülönítésére. Kiépítésnél célszerű a számítógépes hálózat eszközeit és a központi szünetmentes áramforrást egy helységbe helyezni. Lehetőleg a legkisebb hőmérséklettel rendelkező helységbe.

A villanyszerelési munkákkal egyidejűleg kell elvégezni a számítógépes hálózat csőhálózatának elkészítését.

Az erősáramú rendszertől elkülönítve kell elvégezni a hálózati kábelek vezetését. Az UTP kábelek vezetését csillagpontos kiépítés szerint kell kiépíteni, tehát minden hálózati kábel egy pontba fog összefutni, ahol a megfelelő számítógépes eszköz fogadja majd őket. Érdemes előre eltervezni, hogy milyen internet kapcsolatot részesítünk majd a későbbiekben előnyben. Ha esetleg WIFI hálózatot szeretnénk kiépíteni, (betonvas fődémmel rendelkező házunkban) akkor érdemes minden szintre külön kiállást építeni a WIFI routereknek, így kikerülve a fém háló árnyékoló hatását, mely a vezeték nélküli internet kapcsolatát nagy mértékben befolyásolja.

Ha kábel net internet kapcsolatot szeretne használni, akkor az utcáról érkező koax kábelt kell összehozni az switch-csel. Gyakorlatilag ez úgy néz ki, hogy egy kis eszközön keresztül van megosztva az internet kapcsolata és a televízió csatornák. Természetesen rohamosan fejlődő világunkban az internet kapcsolat nagyon sokféleképpen eljuthatnak hozzánk, melyek újabb és újabb lehetőségeket rejtenek magukban.

Ha szeretné felvenni velünk a kapcsolatot vagy árajánlatot szeretne kérni akkor ezt a kapcsolat menüpontban megteheti.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 23 368 014

Mobiltelefon: +36 30 9660 019

Villanyszerelő vállalkozásunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.

Villanyszerelő magazin

Villanyszerelés világával foglalkozó blog. A legjobb témákat az élet szolgálja, ezzel kapcsolatos írásaimat, gondolataimat a villanyszerelő magazinban találják.

Villanyszerelői szolgáltatás

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek