Gyakran szembesülünk a kérdéssel, hogy miért van szükség áramvédő kapcsolóra? Sokszor a lakossági felhasználók keverik a kismegszakítókkal. Ezért is döntöttem úgy, hogy rövid videós tartalomban is bemutatom, mind a kismegszakítókat, mind az áramvédő kapcsolókat. A videóban lakossági felhasználók számára próbálom meg érthető formában bemutatni az áramvédő kacsolót. Ha arra kíváncsi, hogy a halálos áramütéstől megment-e minket ez a villamos kapcsoló készülék, akkor erre is gyorsan választ kaphat az alábbi cikkben.

Különböző elektromos elosztó szekrényekben sokszor találkozhatunk a kismegszakítókkal. Ebben a videóban általános tájékoztatást szeretnénk nyújtani. Sokszor előfordul, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy miért is van az elosztó szekrényben a kismegszakító? Milyen célt szolgál? Mikor lép működésben a kismegszakító?

Ez a régi oktató videó az általunk is sokat emlegetett áramütés veszélyeivel foglalkozik. Bemutatja a különböző áramütések következményeit. Beszél annak bénító, vegyi, hőhatásiról is.

Ez a videó régi panelgyártás és a panel villanyszerelését mutatja be, ebben a videóban azt tekinthetjük meg, hogyan készültek a ma is használatos panel lakások. Ez a film tanulságos a fiatalabb kollégáknak, akik még találkoznak ma is panelházakkal.

Az ÉTK filmstúdió filmje az építkezések villamos biztonságáról és szekrényeiről ad rövid bemutatót. Az idősebb kollégáknak volt alkalmuk annak idején ezt a filmet, és az ehhez hasonlókat megnézni akár több alkalommal. Akkoriban a munkavédelmi oktatás keretein belül kötelező volt megnézni ezeket. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy akkoriban nagy hangsúlyt helyeztek a folyamatos munkavédelmi oktatásokra.

Miért van szükség az egyen potenciálra hozó vezetékre, milyenek a kialakítás módjai? Ezek a kérdések nem új keletűek, ebben a régi oktatóvideóban is körüljárják a témát. Sok fiatal villanyszerelő megtapasztalhatja  a videó megtekintésekor, hogy régen is ismert és alkalmazott villanyszerelési megoldás volt az EPH hálózat kiépítése. Az pedig különösen szomorú, hogy ennyi idő elteltével még minidig nagyon sok helyen nincsen kiépítve EPH rendszer. Vagy ha ki is van építve, akkor nem szakszerűen, vagy nem teljes körűen.

A film nagyon röviden bemutatja az érintésvédelmi módokat leegyszerűsítve. Beszél a hordozható gépek kettős szigetelés előnyeiről. Ami alapján a villamos berendezés megérinthető részei, még test zárlat esetén sem lesz érinthető a feszültség alá kerülő rész.

A film a vezetékes érintésvédelmi módról szól. Megemlíti, hogy a halálos villamos balesetek száma magas. Kíváncsi lennék ennek a számnak az alakulására az évek folyamán. (Sajnos nem nagyon találni az interneten ezzel kapcsolatos statisztikát, biztosan beszédes lenne.)

A villanyszerelő szakmai fórumon indult kezdeményezéssel kapcsolatos interjú, melyre a városi televízió stúdiójában került sor. A kezdeményezés célja, hogy segítségével felhívják a lakosság figyelmét az életveszélyes villanyszerelési megoldásokra. 

Villanyszerelő vállalkozásunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.

Villanyszerelő magazin

Villanyszerelés világával foglalkozó blog. A legjobb témákat az élet szolgálja, ezzel kapcsolatos írásaimat, gondolataimat a villanyszerelő magazinban találják.

Villanyszerelői szolgáltatás

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek