A fogyasztás mérőhelyek kialakítása regisztrált vállalkozói rendszerben történik

  • 1 és 3 fázisú vezérelt (éjszakai) mérő helyek kialakítása
  • 1 és  3 fázisú mérőhelyek (nappali) kialakítása
  • Csoportos mérőhelyek kialakítása
  • Háztartási kis erőművek mérése Ad-vesz mérővel
  • Meglévő mérőhelyek átalakítása, bővítése
  • Méretlen fővezetékek kialakítása, felújítása
  • Áramszolgáltatói ügyintézés
  • Mérőhelyek műszaki felülvizsgálata


NOVILL villanyszerelés rendelkezik ELMŰ - ÉMÁSZ - DÉMÁSZ - EON  regisztrációval, tevékenységünket elsősorban ELMÜ és EON szolgáltatási területen végezzük.

 

villanyóra telepítés

Hasznos tanács: 1x32A -ig nem kell fizetni az áramszolgáltatónak csatlakozási díjat. Tehát ugyanannyiba kerül mint például 1x16A.  Amikor el kell dönteni, milyen mérőhely legyen kialakítva, mérlegelni kell, hogy  hosszú távon mi lehet a maximális igény. Érdemes beépíttetni nagyobb igényre alkalmas mérőszekrényeket, melyekbe a jelenlegi kisebb igények is elhelyezhetők, illetve a későbbi igények is megoldhatók. Így például háromfázisú szekrénybe beépíthető egyfázisú fogyasztás mérő, viszont egyfázisú szekrénybe nem helyezhető el háromfázisú fogyasztás mérő. Árban nincs jelentős különbség. Viszont ha később mégis három fázisra van szükség, nem kell mérőhelyet kiépíteni, mivel már ki van építve. Hasonló a nappali és vezérelt (éjszakai) eset is. Itt viszont anyagárban már nagyobb a különbség, viszont a vezérelt áram díja olcsóbb (kb fele a nappalinak).  Mikor lehet szükség három fázisra? Például: tűzhely, szauna, nagyobb fogyasztók beépítése esetén. Normál lakás esetében tökéletesen elegendő egy fázis 1x32A -re.

 

Ha szeretné felvenni velünk a kapcsolatot vagy árajánlatot szeretne kérni akkor ezt a kapcsolat menüpontban megteheti.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 23 368 014

Mobiltelefon: +36 30 9660 019

A lakossági mérőhelyek kialakítása esetén a következő megoldások fordulnak elő:

Egy fázisú minden időszakban vételező mérőhely, amelyek általában nappali fogyasztásmérőnek (villanyórának) neveznek sokan. Kialakítását tekintve lehet mért fogyasztói elosztó táblával egybeépített vagy külön távolabb elhelyezett fogyasztói elosztó táblával.

Regisztrált villanyszerelőként lakosságnál a leggyakrabban a következő villanyóra kialakításokkal találkozom:

A villanyóránál lévő kismegszakítót is le kell cserélni néha. Miért is merülhet fel sokakban a kérdés? Meghibásodott nem tudjuk vissza kapcsolni, ezáltal folyamatos áramszünet alakul ki. Ilyenkor általában a kismegszakító kilincs szerkezete romlik el. Olykor a billenő rész lenyomása után a kismegszakító oldalsó részének az ütögetésével néha sikerrel járhat a visszakapcsolás.

A villanyóráknál a teljesítménybővítés a meglévő állapot utáni átalakítást jelenti. Milyen kérdések merülhetnek fel háromfázisú villanyóra teljesítmény bővítésekor?

Sokszor felmerül, hogy a regisztrált villanyszerelőnek felül kell vizsgálnia a meglévő fogyasztás mérőhelyet (villanyórát).

Milyen esetekben fordul elő a villanyórák felülvizsgálati igénye?

Mikor fordulhat elő, hogy át kell helyezni a villanyórát? A lakás bővítése során előfordul, hogy a villanyóra rossz helyen van a különböző beépítési igények miatt. Gyakran előfordul, hogy a terasz beépítésre kerül, így belsőtérbe kerül a villanyóra.

Az áramszolgáltató kötelezi a fogyasztót a mérőhely áthelyezésére. Tetőtér beépítése során is előfordulhat olyan helyzet, hogy a fogyasztásmérőt, vagy annak kábelezési útvonalát át kell helyezni.

A lakossági fogyasztók nagy általánosságban saját maguk intézik ügyeiket az áramszolgáltató ügyfél szolgálati irodáiban.

Villamos energiára minden modern készülékünk számára szükségünk van. A villamos energiát általában áramszolgáltatóktól szerezzük be, melynek elszámolására a villanyórát használják. Manapság már nem csak az áramszolgáltatótól szerethetünk be villamos energiát, hanem saját magunk is előállíthatjuk. Sokan nem is gondolnak bele, de ilyenkor is szükségünk lehet villanyórára. 

Az előre fizetős vagy egyesek által kártyás villanyórákat az áramszolgáltatótól kell kérvényezni. 

Akinek előrefizetős villanyórára van szüksége, annak általában nincsen szüksége villanyszerelő vállalkozóra. Kivéve azokban az esetekben, amikor a villanyórahelyen nem megfelelő kialakítású. Ilyenkor az áramszolgáltató előírhatja a mérőhely felülvizsgálatát és szabványos kialakítását. 

 

Villanyszerelő vállalkozásunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.

Villanyszerelő magazin

Villanyszerelés világával foglalkozó blog. A legjobb témákat az élet szolgálja, ezzel kapcsolatos írásaimat, gondolataimat a villanyszerelő magazinban találják.

Villanyszerelői szolgáltatás

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek