A munkahelyek vonatkozásában elő van írva az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat elvégzése. Ennek keretein belül történik a dugaszoló villák ellenőrzése is. A háromfázisú 4 és 5 pólusú dugaszoló aljzatok alapból ma már ipari felhasználásra van méretezve.

 Mi is elkötelezettek vagyunk a zöld megoldások (környezet kímélő, energia hatékony) iránt mellyel a környezeti károkat mérsékelni tudjuk, például napelem rendszerek, szélerőművek, és hasonlók. Természetesen ezeknek a rendszereknek a célja a kiadásaink csökkentése is, ahol az energiát tudunk termelni megújuló energiaforrásokból. Sajnos az ilyen rendszerek beruházási költsége nem túl kevés. Sok ember nem engedheti meg magának. De ha csökkenteni szeretnénk villanyszámlánkat van más lehetőségünk is, mégpedig az hogy a nem használt berendezéseket kikapcsoljuk, ezáltal energiát tudunk megspórolni.  Igen a feleslegesen bekapcsolt standby üzemekről van szó.

A villanyszerelés során gyakran találkozik a villanyszerelő pincék és garázsok villanyszerelői feladataival. Minden esetben a szerelésnél figyelembe kell venni a vonatkozó szabvány előírásokat. Itt nagyon eltérőek a helyiségek kialakítása, vannak olyan pincék és garázsok, melyek kialakítása a lakó szinttel szinte azonos, ez a gyakori eset.

Budapesti Igazságügyi szakértői kamara arany fokozatú igazságügyi szakértő rang használatát tette lehetővé az igazságügyi szakértőként eltöltött idő alapján, ezzel elismerve  a villamos igazságügyi szakértői munkát és a folyamatos szakértői működést.

A villanyszerelés során a hőtárolós kályhák telepítése és javítása alkalmával szerzett tapasztalatainkat, tanácsainkat adjuk közre az alábbiakban.

Villanyszerelőként a gyakorlatból néhány hasznos tanáccsal szeretném önöket megismertetni. A villany bojler javítása során sok hasznos ötlettel találkoztam. Melyek elő segíthetik az energia megtakarítást.

Lehetőség van a csövekben lévő vezetékek és dobozok cseréjével a  villanyszerelés korszerűsítést megoldani. Az érintésvédelmi rendszer felülvizsgálatát célszerű beütemezni időnként a fogyasztó és a a fogyasztót használó személyzet biztonsága érdekében. Villamos rendszerek, villamos hálózatok karbantartását is érdemes bizonyos időközönként elvégezni.

A vasbeton szerkezetek villanyszereléséről ejtettünk már néhány szót, melyek elsősorban a napjainkban használatos villanyszerelési technikákkal foglalkozik. Úgy gondoljuk érdemes néhány szót ejteni a régebben használt villanyszerelési technikákról, melyeket a villanyszerelő szakemberek a vasbeton szerkezetek villanyszerelésénél alkalmaztak.

Gondolatok a hagyományos és intelligens épületeknél használatos korszerű villanyszereléssel kapcsolatosan.

Ma 2012-ben nem mondható el, hogy az építőipar tele van megrendelésekkel, jóval kevesebb új családi ház épül mint 10 évvel ezelőtt. A jogszabályok egyre szigorúbb jogi és műszaki követelményeket támasztanak az építkezéssel kapcsolatosan is. Ami a beruházás megvalósításánál a költségeket emeli. A villanyszerelésre rátérve néhány alkalommal arra kértek, hogy olyan árajánlatot adjak, amely hagyományos villanyszerelésre épül. De a rendszer alkalmas legyen a korszerű KNX rendszer kiépítésére, a későbbiek során rombolás nélkül. A két rendszer eltérő és más feladatokat támaszt a villanyszerelővel kapcsolatosan. Ugyan mindkét rendszer legnagyobb részének a fizikai munkáját a villanyszerelő végzi.

Villanyszerelő vállalkozásunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.

Villanyszerelő magazin

Villanyszerelés világával foglalkozó blog. A legjobb témákat az élet szolgálja, ezzel kapcsolatos írásaimat, gondolataimat a villanyszerelő magazinban találják.

Villanyszerelői szolgáltatás

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek