A fűtésvezérlési rendszerek napjainkban számos automatizálási lehetőséggel rendelkeznek. Intelligens épületvillanyszerelési rendszerek számos lehetőséget nyújtanak ezen a területen is. Az egész épület rendszereit bevonva az okosház rendszereibe. Ablaknyitásra kikapcsol a fűtés az adott helyiségben, és ilyen hasonló funkciókkal bővítve az okos ház funkcióit. 

 

 • Szobánkénti hőmérséklet szabályozás, páratartalom, idő függvényében
 • Termosztát üzemmódjai: komfort, készenléti, éjszakai, fagy- és hő védelem, pára kicsapódás védelem, további alá bontások a szabályozásban
 • Elektromotoros, elektrotermikus és más szabályozószelepek, mint pl. elektro pneumatikus szelepek vezérlése
 • Külső-hőmérsékletfüggő szabályozás
 • Befúvó, elszívó rendszerek vezérlése páratartalom, léghőmérséklet, légminőség függvényében
 • Állapotfelügyelet, riasztás
 • Uszoda technika

Felügyelet és visszajelzés, üzemállapotok kijelzése,  regisztrálása

 • Központi, egyedi parancsok kiadása
 • Távfelügyelet, távvezérlés
 • LCD kijelzők, kijelző- és nyomógombos táblák
 • Az üzemállapotok megjelenítése számítógépen vizualizáló szoftver segítségével
 • Vezérlési parancsok kiadása PC számítógépen

A villanyszerelőnek a hagyományos villanyszerelés során gyakran kell együtt dolgozni az épületgépész kollégákkal, közösen kell egy - egy feladatot megoldani. Ilyenkor a relék és érzékelők legkülönbözőbb fajtáit alkalmazzuk a villanyszerelés során. A villanyszerelő a hagyományos villanyszerelési módon megoldja a feladatot , és jól is működik a kitalált megoldás. De  változtatni  kell, akkor újból át kell szerelni az egészet. Viszont ha intelligens villanyszereléssel van megoldva, akkor a változtatás programozás kérdése csak.

EIB villanyszerelés, intelligens épület villanyszerelési szerelvény - Termosztát Fehér Műanyag EIB villanyszerelés, intelligens épület villanyszerelési szerelvény - Termosztát Húzott Acél EIB villanyszerelés, intelligens épület villanyszerelési szerelvény - Termosztát Menta Üveg

1C- fokkal való túlfűtés/ túlhűtés a kívánt érték helyett 6-7% -os  energia többlettel járhat. Az egyedi, helyiségenkénti fűtésszabályozás tehát nem csak a komfort érzetet növeli, hanem az üzemeltetés során 20-25%- kal  csökkenthetjük a fűtési / hűtési energia felhasználást. Ez az érték  tovább növelhető, ablak nyitás  érzékelő elhelyezésével.  Amennyiben kinyitja az ablakot, akkor leállítja a fűtés / hűtést ezáltal elkerülhető a külső környezet fűtése, hűtése. A termosztátokon üzemmódok választhatók. Komfort üzemmód, ekkor 21 C fokra szabályoz a rendszer. Készenléti üzemmód, ekkor  a komfort üzemmódhoz képest 2 C fokkal csökkent, azaz 19 C fokra, míg az éjszakai üzemmód esetén ez a csökkentés 4 C fokkal, azaz 17 C fok. Természetesen ezen hőmérséklet értékek a felhasználó igényei szerint módosíthatóak. Az üzemmódok változtatása történhet időprogram szerint, vagy pedig a megjelenítő panelen a kezelő személyzet kiválasztja a megfelelő fűtési - hűtési állapotot.  Az ablak nyitás érzékelők jele felhasználható a megjelenítő szoftveren is.

EIB villanyszerelés - Sensor Termosztát Fekete Intelligens villanyszerelési rendszerek

Az EIB KNX rendszer képes többféle fűtési rendszert egyidejűleg lekezelni. Ha az épületbe többféle fűtési rendszer kerül beépítésre, például padlófűtés, mennyezetfűtés és radiátoros fűtés is beépítésre került, a rendszer képes azt a legoptimálisabban működtetni úgy, hogy a padló-köröket teszi meg alapfűtésnek a többi fűtési-kört kiegészítőként csak akkor üzemelteti, ha a külső hőmérséklet miatt elkerülhetetlen a kiegészítő fűtési rendszerek beindítása vagy olyan magas az igényelt belső hőmérséklet.

Az EIB villanyszerelési rendszerek a passzív és aktív házak fűtési hűtési és szellőztető rendszereinek komplex vezérlésére is kiválóan használható, ahol a redőnyök és árnyékolók vezérlésével egy tényleg összefüggő komplex rendszert kapunk.

Tetszik írásunk? Oszd meg közösségi oldaladon, hogy mások is elolvassák! LIKE-olja!

Vissza a villanyszerelő magazinba

Villanyszerelő vállalkozásunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.

Villanyszerelő magazin

Villanyszerelés világával foglalkozó blog. A legjobb témákat az élet szolgálja, ezzel kapcsolatos írásaimat, gondolataimat a villanyszerelő magazinban találják.

Villanyszerelői szolgáltatás

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek