Magazin főoldal

Egyszerűsített villamos biztonságtechnikai felülvizsgálat

 

AKCIÓ LEJÁRT!

Tapasztalatainkat magazinunkban olvashatják. 

 

A minimális biztonságtechnikai szint ellenőrzése természetesen nem pótolja a teljes körű vizsgálatot, arra viszont jó, hogy nagy vonalakban képet kapjunk a lakás villamos biztonsági szintjéről,

 

vagyis, hogy életveszélyes, vagy nem életveszélyes a lakás villamos hálózata.

 

Az ingyenes egyszerűsített villamos biztonságtechnikai felülvizsgálat a következő vizsgálatokat tartalmazza:

 

  • Mérőhelynél a bejövő földelés állapotának ellenőrzése, földelési ellenállás értékének meghatározása, 10 ohm alatti vagy feletti.
  • Mért első házi elosztó táblánál EPH ellenőrzés, földelővezetők ellenőrzése, érintésvédelmi mód kialakításának (TN rendszer) ellenőrzése.
  • Az érintésvédelmi kiinduló pontja megfelel, vagy nem felel meg.
  • Zárlati áramvédelem és kötések ellenőrzése az elosztónál és néhány helyen szúrópróbaszerűen.
  • EPH kialakítás ellenőrzése.
  • Szúrópróbaszerű ellenőrzés néhány helyen védővezető folytonossági vizsgálata hurokellenállás méréssel.

 


Időpont egyeztetés végett a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeim valamelyikén vegye fel velem a kapcsolatot.


Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok nehézségeiről a gyakorlatban

A villamos hálózatoknál és berendezéseknél élet és tűzvédelmi szempontból mindig jogszabályok által meghatározott követelmények voltak és vannak előírva az üzemeltetőknek illetve a tulajdonosoknak.

Nézzük az új létesítéskor mely előírások a mértékadóak, amelyeket érdemes átolvasni:

Bővebben...

Villamos tüzek keletkezési okairól általánosságban

A hétköznapi életben gyakran találkozunk a villamos tűz kifejezéssel munkahelyen és a különböző híradásokban. Általánosságban az emberek nagy többsége elmegy az ilyen hírek mellett. Addig, míg nem tapasztaljuk, meg a súlyos eseményeket, nem foglalkozunk vele.

Bővebben...

Karbantartó villanyszerelő alkalmazása

Gyakran alkalmaztak régen és ma is villanyszerelőt az elektromos rendszerek karbantartásra, üzemeltetésére. Az idő előrehaladtával történtek törekvések a cégek részéről a karbantartó személyzet csökkentésére, ennek elsősorban pénzügyi jelentősége volt. 

Bővebben...

Új OTSZ - 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet -2014-es változata villanyszerelői szemmel

Az OTSZ újabb változatára nem kellett sokat várni, 2011 után 2014 év végén jelent meg a magyar közlönyben a belügyminiszter 54/2014. (XII. 5.) BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról.

Kicsit szemezgettem belöle és kigyűjtöttem, hogy villamos szakember szemmel  melyek lehetnek számunkra érdekesek.

Bővebben...

Országos lakossági villanyszerelő felmérő kérdőív eredmények

Pár héttel ezelött készítettünk egy rövid kis online kérdőívet, melynek célja, hogy a lakossági villamos hálózatokról általános kérdésekben áttekintést kapjunk. 

A cikk megszületésekor 64-en töltötték ki a kérdőívet. 

Bővebben...

Országos lakossági villanyszerelssel kapcsolatos felmérés

Felmérő kérdőív általános villanyszerelési témában, kérjük töltse ki! A kédőív célja statisztikai adatok gyűjtése a magyarországi lakosság körében. 

A cikkben megtalálja az online kérdőív közvetlen elérését, vagy a cikken belül beágyazva is. 

Bővebben...

Villanyszerelés és a magas szakmai felkészültség

Villanyszerelő konferenciákon, és az online térben a villamossággal foglalkozó fórumokon is sokszor felmerül a címben is megfogalmazott téma köre. Ez téma a villanyszerelő szakemberek egymásközti beszélgetéseiben is, ugyanúgy mint a megrendelők között is.

Bővebben...

Gyakori villanyszerelési hiányosságok a lakásoknál

Életünk jelentős részét a munkahelyünkön, a másik részét a lakásunkban töltjük. A munkahelyen a villamos hálózat, és berendezések műszaki állapotának ellenőrzése, elvileg jogszabályi keretek között megoldódott. Igaz a pénzügyi terhek csökkentése érdekében vannak, akik kockáztatnak a villamos biztonságtechnika területén is.

Tudta, hogy családi házaknál, lakásoknál is vannak ilyen jellegű előírások? 

Bővebben...

Egy konnektorba hány dugvilla dugható

Sok nem szakmabeli „laikus” felhasználó kérdezi meg, hogy egy hosszabbítós konnektorba, mennyi dug villa dugható?

A rövid válasz: Amennyit bele tudunk szabályosan dugni.

Részletesebb válaszokhoz, a cikk továbbolvasása után juthat.

Bővebben...

Kisebb villanyszerelési feladat lenne otthon, belekezdjek?

Örök igazság, hogy mindenki másként értékeli a pénz fogalmát. Rövid példával szemléltetve, ha valamilyen elvégzett munkáért mi kapunk ezer forintot, akkor keveselljük, viszont ha nekünk kell kiadni akkor sokkaljuk. Nincsen ez másképpen akkor sem, amikor szakembert kellene hívnunk lakásunkba, otthonunkba, kisebb villanyszerelési munkák elvégzéséhez. 

Bővebben...

Villanyszerelés vésés a régi időkben

A villanyszerelési munkák technológiái, és a felhasznált anyagok az elmúlt évtizedek során rengeteget változtak. Beszélgetések során az idősebb villanyszerelők mesélik, hogy hogyan szereltek régen villanyt. Ebben a cikkben a régi időkben alkalmazott villanyszerelési megoldásokról lesz szó, mely a fiatalabb villanyszerelő kollégáknak lehet érdekes olvasmány a régi idők villanyszerelői munkájáról. 

Ma a villanyszerelési vésési munkáknál, a nagyfokú gépesítés a jellemző.

Bővebben...

Országos felülvizsgálat újabb gyakorlati tapasztalatai

Egy egyszerűsített villamos biztonságtechnikai felülvizsgálat lefolytatásáról, tapasztalatairól. Volt szerencsém több tucat felülvizsgálatot lefolytatnom ez évben. Mindig reménykedem benne, hogy igazán hiányosságok nélküli lakásokhoz hívnak majd ki. Tudom, vannak ilyen lakások is, amelyek érintésvédelmi, tűzvédelmi és a vonatkozó műszaki szabványoknak előírásainak megfelelnek.

Bővebben...

Mennyit is ér az emberi élet harmadik rész?

Harmadik része a magyar sajtóban megjelent halálos áramütésekkel foglalkozó cikkünknek. Melyben próbáljuk a cikkben megfogalmazottak szerint kitalálni, hogy mi lehetett a halálos áramütés oka. Az eddigiek alapján elmondható, hogy a legtöbb a sajtóban megjelenő halálos áramütés a fürdőszóbában történik. 

Bővebben...

Mennyit is ér az emberi élet második rész?

Az előző cikkünk folytatása, melyben a magyar sajtóban megjelent halálos áramütések eseteivel foglalkozzunk. Ezen cikkek segítségével szeretnénk, ha jobban felfigyelnének az emberek az elektromos áram veszélyeire. 

Bővebben...

Mennyit is ér az emberi élet?

Nem, ez a cikkünk sem lesz egyfajta filozófiai fejtegetéseket tartalmazó cikk. A közelmúltban egy újabb cikkben olvastam halálos áramütés szomorú tényéről. A mostani cikkünkben, a magyar sajtóban található áramütésekkel foglalkozó cikkel fogunk foglalkozni.

Ez is mint jó pár cikk az oldalon, egyfajta figyelemfelhívásnak szánjuk. Mely remélhetőleg sok helyre eljut a közösségi megosztások segítségével.

Hiszen ha egy emberi életet meg lehet menteni annak segítségével, hogyha valaki felismeri nála is hasonló hibajelenségek vannak, akkor azt mondom már megérte. Szerintem minden emberi élet számít.  

Bővebben...

Miért vagyunk közömbösek a villamos biztonságtechnikával szemben II ?

Tudom, nem könnyű helyzetben van egy laikus tulajdonos a villanyszerelő kiválasztásakor. A tulajdonos, a műszaki tartalom pontos részletes ismerete nélkül, hozta meg a rossz döntését. 

Előző heti cikkünk folytatása, a villamos biztonságtechnika gyakorlati tapasztalatait megosztva. 

 

Bővebben...

Kerti lámpák bekötése, villanyszerelése

A villanyszerelési javítási munkáim során, gyakran találkozom a kerti lámpák szerelési hiányossága miatt előforduló üzemzavarokkal. Nagyon kellemetlen, amikor a házban elmegy a villany. Leveri a kismegszakítót, le kapcsol a fi relé, és a visszakapcsolások sikertelenek. Ha nem vagyunk, otthon feleségünk idegesen telefonál, és telefonon osztjuk neki a tanácsokat.

Bővebben...

Miért vagyunk közömbösek a villamos biztonságtechnikával szemben?

Az emberiség a fejlődése során eljutott odáig, hogy a villamos energia felhasználása nélkül szinte nem tud létezni. A lakásunkban szinte minden villamos energiával működik. A legtermészetesebb, hogy a villamos hálózat körbe vesz minket. Ami szolgálja a mindennapi kényelmünket is, de ez a villamos hálózat veszélyt is hordoz magában.

Bővebben...

Miért csíp vagy ráz a csaptelep?

Sokszor teszik fel ezt a kérdést az emberek, hogy miért is ráz a csaptelep? Miért érezni csípő érzést a vízzel történő érintkezéskor?  Az is előfordul, hogy olykor kételkednek egymásban a családtagok is. Engem ráz, téged miért nem ráz? Ilyen és hasonló kérdések fogalmazódnak meg magukban. Ezeknek okai, többnyire valamilyen elektromos hibákra vezethető vissza, amely jelentkezhet állandóan van éppen időleges hibát.

Bővebben...

Hogyan cseréljünk villanybojlert

Minden berendezés egy idő után cserére szorul, nincsen ez másképpen a villanybojlerrel sem. Ebben a cikkben röviden próbálom összeszedni, hogy milyen dolgokra érdemes odafigyelni, ha meglévő villanybojlerünket szeretnénk lecserélni egy újabbra. 

Bővebben...

Szeretnél értesülni az új cikkekről? Iratkozz fel a hírlevélre!


Rólunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.  A felső menüsor segítségével részletes információkhoz juthat. 

 

Emellett az oldalon villanyszerelő magazin részben a mindennapi tapasztalatokat is megosztja egy villanyszerelő mester. Az írások nagy részét általános szakmai jellegű cikkek és saját szakmai tapasztalatokról szól. Igyekszünk az oldalon minden a villanyszerelés és felülvizsgálatokkal kapcsolatos információt megosztani, annak érdekében, hogy nem a villamos szakmában dolgozók is megtalálják az őket érdeklő témákat. Ezzel is támogatva azt a kezdeményezést, hogy az életveszélyes villanyszerelési munkákba ne kezdjenek bele az ismeretek hiányában. 

Szolgáltatási területünk

Villanyszerelői szolgáltatás:

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek 

 

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok:

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

A felülvizsgálatoknál nagyobb munkák esetében egyéb településeken is elérhetőek. 

Kapcsolat

Ha kapcsolatba szeretne velünk lépni, akkor ezt megteheti a kapcsolat menüpontban. Ahol lehetősége nyílik a beépített üzenetküldő rendszer segítségével üzenetet küldeni. 

Telefonon: + 36-30-9660-019

e-mail: novak@novill.hu

Partnereink

Vállaljuk egyéni és társas vállalkozások könyvelését!
Kérdezzen tőlünk, ha adóügyekről van szó! Adótanácsadói szolgáltatásunk igénybevétele ingyenes azon ügyfeleinknek akik vállalkozásuk könyvelését nálunk végeztetik. Könyvelői szolgáltatásunkkal magánszemélyek rendelkezésére is állunk, akár a személyi jövedelemadó bevallás elkészítését is elvégezzük.


Ez a weboldal sütiket (COOKIE) használ. A sütik segítenek nekünk, hogy önnek jobb böngészési élménye legyen. Az oldalunk használatával ön hozzájárul a sütik használatához. Ha szeretne többet megtudni, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat. Adatvédelmi tájékoztató.

Elfogadom a sütiket (cookies) erről az oldalról.

EU Cookie Directive Module Information