200 items tagged "villanyszerelés"

Találatok: 1 - 20 / 200

Miért vagyunk közömbösek a villamos biztonságtechnikával szemben II ?

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. július 05. szombat, 05:19

Tudom, nem könnyű helyzetben van egy laikus tulajdonos a villanyszerelő kiválasztásakor. A tulajdonos, a műszaki tartalom pontos részletes ismerete nélkül, hozta meg a rossz döntését. 

Előző heti cikkünk folytatása, a villamos biztonságtechnika gyakorlati tapasztalatait megosztva. 

 

Kerti lámpák bekötése, villanyszerelése

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. július 03. csütörtök, 17:45

A villanyszerelési javítási munkáim során, gyakran találkozom a kerti lámpák szerelési hiányossága miatt előforduló üzemzavarokkal. Nagyon kellemetlen, amikor a házban elmegy a villany. Leveri a kismegszakítót, le kapcsol a fi relé, és a visszakapcsolások sikertelenek. Ha nem vagyunk, otthon feleségünk idegesen telefonál, és telefonon osztjuk neki a tanácsokat.

Miért csíp vagy ráz a csaptelep?

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. június 23. hétfő, 04:03

Sokszor teszik fel ezt a kérdést az emberek, hogy miért is ráz a csaptelep? Miért érezni csípő érzést a vízzel történő érintkezéskor?  Az is előfordul, hogy olykor kételkednek egymásban a családtagok is. Engem ráz, téged miért nem ráz? Ilyen és hasonló kérdések fogalmazódnak meg magukban. Ezeknek okai, többnyire valamilyen elektromos hibákra vezethető vissza, amely jelentkezhet állandóan van éppen időleges hibát.

Konyhabútor villanyszerelése

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. máj. 16. péntek, 19:42

A napokban jártam egy lakásban ahol konyhabútort szereltettek. A bútor alatt korszerű led világítás volt építve. Csak egy baj volt a kivitelezéssel, a konyhaszekrény alá bútoros szerelte a led tápegységét, és nem figyelt a szakszerű villanyszerelésre. Az érintésvédelem megfelelő alkalmazására.

Villanyszerelő szakma szépségei, nehézségei

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. március 02. vasárnap, 21:06

Amikor fiatalon szakmát választunk feltehetően nincs teljes körű képünk a szakmáról. A villanyszerelő szakma nagyon széles területet ölel át. Az idők folyamán rengeteg technológiai anyag került forgalomba, a változás folyamatosan történik.

40-50 éve még általános villanyszerelő képzés volt, ami minden területre megadta az alap lehetőségeket az elhelyezkedésre.

Nulla és földelő vezető összekötése

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. március 02. vasárnap, 20:15

A hálózati transzformátor csillag pontja közvetlenül van földelve a kiinduló ponton. Ez a csillagpont van végig vezetve a fázis vezetőkkel együtt. Ezt a kivezetett csillagpontot meghatározott szabályok szerint a hálózat több pontján földelik. Ezt a vezetéket a szakemberek PEN vezetőnek hívják, de van, aki nulla vezetőnek mondja.

Mit is jelent a szelektivitás villanyszerelési szempontból

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. március 02. vasárnap, 20:04

A szelektivitás röviden lépcsőzetes védelmet jelent a villanyszerelő számára. A szelektív védelem megvalósítása sok esetben nem is könnyű feladat. Nagyobb létesítményeknél egyszerűbb a feladat, mert a tervező eleve már így készíti el a villamos terveket.

Panel házak gyártásakor, építésekor használt villanyszerelési technológia

Category: Videótár
Készült: 2014. február 22. szombat, 17:24

Ez a videó régi panelgyártás és a panel villanyszerelését mutatja be, ebben a videóban azt tekinthetjük meg, hogyan készültek a ma is használatos panel lakások. Ez a film tanulságos a fiatalabb kollégáknak, akik még találkoznak ma is panelházakkal.

A fejlődésbiztonság - építkezések villamos elosztó berendezései

Category: Videótár
Készült: 2014. február 22. szombat, 15:55

Az ÉTK filmstúdió filmje az építkezések villamos biztonságáról és szekrényeiről ad rövid bemutatót. Az idősebb kollégáknak volt alkalmuk annak idején ezt a filmet, és az ehhez hasonlókat megnézni akár több alkalommal. Akkoriban a munkavédelmi oktatás keretein belül kötelező volt megnézni ezeket. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy akkoriban nagy hangsúlyt helyeztek a folyamatos munkavédelmi oktatásokra.

Ingyenes országos érintésvédelmi és tűzvédelmi felülvizsgálat tapasztalatok III.

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. február 18. kedd, 15:34

Cikksorozatunk harmadik része, melyben az országos villanyszerelői felülvizsgálat (érintésvédelmi és tűzvédelmi vizsgálat) tapasztalatait osszuk meg. 

A második szakaszban meg kell vizsgálni, hogy az elmenő villamos hálózaton mekkora terhelés van. Ha túl van terhelve meg kell próbálni a tehermentesítést egy új hálózat kiépítésével.

Ingyenes országos érintésvédelmi és tűzvédelmi felülvizsgálat tapasztalatok II.

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. február 16. vasárnap, 20:52

Folytatva az előző cikket nézzük tovább, hogy eddig milyen tapasztalatokkal találkoztam az ingyenes érintésvédelmi és tűzvédelmi felülvizsgálatok során. Következőkben a családi házaknál talált hiányosságokról és életveszélyes megoldásokról lesz szó. 

 

Ingyenes országos érintésvédelmi és tűzvédelmi felülvizsgálat

Category: Videótár
Készült: 2014. február 04. kedd, 21:38

A villanyszerelő szakmai fórumon indult kezdeményezéssel kapcsolatos interjú, melyre a városi televízió stúdiójában került sor. A kezdeményezés célja, hogy segítségével felhívják a lakosság figyelmét az életveszélyes villanyszerelési megoldásokra. 

 

AKCIÓ LEJÁRT!

Tapasztalatainkat magazinunkban olvashatják. 

Miért életveszélyes ha nincsen jó földelés kialakítva

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. február 02. vasárnap, 15:43

Az erősáramú villanyszerelés során a vezetékes érintésvédelmi módokhoz rendeljük a védő földeléseket. A zárlati áram védelemnél, a véletlen érintésnél, és a hibaáramnál a védelem leoldása, az idő és a földelési ellenállás értékkel van összefüggésben. Egy lakásnál is törekszünk a minél jobb föld potenciál kialakítására.

Villanyszerelés gipszkartonban

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. január 25. szombat, 16:57

A gyakorlatban többféle szerelési módszerrel lehet találkozni a gipszkarton falaknál. A villanyszereléshez használt dobozok mindenképpen gipszkartonba valóak legyenek. Van aki a dobozokból elmenően kábellel szereli az elektromos hálózatot.

Kismegszakító cseréje házilag

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. január 25. szombat, 16:42

Az országos egyszerűsített ingyenes villamos biztonságtechnikai felülvizsgálat során, találkoztam sajnos nem megfelelő villamos hálózatokkal, ahol nem megfelelően voltak kialakítva a zárlati áram védelmek a kismegszakítókkal. A túlméretezések jelentették a fő problémákat, tehát nem megfelelő értékű kismegszakító lett beépítve. Ebben a cikkben ezzel a témával kapcsolatban írok pár gondolatot, hogy miért is nem megoldás túlterhelt villanyszerelési hálózatnál a nagyobb értékű kismegszakító beszerelése.

Villamos biztonságtechnika a lakosság körében

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. január 19. vasárnap, 09:57

Mennyire törekedünk a lakásunk villamos biztosságtechnikai igényére napjainkban?

Sokat lehet olvasni az egészségi állapotunk megőrzésével kapcsolatos törekvésekről. Ez az egészséges táplálkozásról, egészséges, élelmiszerek anyagok felhasználásáról és az egészséges életmódról és a mozgásról szól a legtöbbször.

Néhány gondolat az épületvillamossági tervezésről villanyszerelői szemmel II.

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. január 17. péntek, 10:18

Az előző cikk folytatása az épületvillamossági tervezés témájával kapcsolatosan, ami villanyszerelői és megrendelői szempontokat figyelembe vételével íródót.

Árazatlan költségvetés készítünk akkor, ha egy munkára több vállalkozástól kérünk árajánlatot. Ennek több módja is van az elkészítésnek a gyakorlatban.

Villanyszerelés vésési, csővezési munkálatai

Category: Erősáram főoldal
Készült: 2013. december 31. kedd, 16:34

A villanyszerelési munkák egyik alapfeladata amikor villanyszerelő elrejti a falak síkjába a vezetékeket a vésési munkálatok során. Egy lakás villanyszerelése az igények pontos ismerete után a helyszínen a rendelkezésre álló munkaterületen a kijelölésekkel indul.

Villanyszerelés szerepe lakásfelújítás során

Category: Erősáram főoldal
Készült: 2013. december 31. kedd, 16:25

Lakásfelújításnál mindenki a kényelmi funkciók és a komfort érzet növelésé miatt kezd bele.  Legyen szó akár a fürdő helység felújításáról, vagy valamely lakó szoba felújításáról. 

Régi lakások villanyszerelése

Category: Erősáram főoldal
Készült: 2013. december 30. hétfő, 08:33

A régi lakások villanyszerelése olykor nehéz feladatot jelent a villanyszerelőnek a villanyszerelés során. A társasházak esetén az egyik ilyen gond lehet, hogy nem mindig sikerül a falvastagságot megállapítanunk a vésés előtt. Előfordul, hogy a szomszédos lakás között nem eléggé stabil fallal találkozunk.

Szeretnél értesülni az új cikkekről? Iratkozz fel a hírlevélre!


Rólunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.  A felső menüsor segítségével részletes információkhoz juthat. 

 

Emellett az oldalon villanyszerelő magazin részben a mindennapi tapasztalatokat is megosztja egy villanyszerelő mester. Az írások nagy részét általános szakmai jellegű cikkek és saját szakmai tapasztalatokról szól. Igyekszünk az oldalon minden a villanyszerelés és felülvizsgálatokkal kapcsolatos információt megosztani, annak érdekében, hogy nem a villamos szakmában dolgozók is megtalálják az őket érdeklő témákat. Ezzel is támogatva azt a kezdeményezést, hogy az életveszélyes villanyszerelési munkákba ne kezdjenek bele az ismeretek hiányában. 

Szolgáltatási területünk

Villanyszerelői szolgáltatás:

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek 

 

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok:

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

A felülvizsgálatoknál nagyobb munkák esetében egyéb településeken is elérhetőek. 

Kapcsolat

Ha kapcsolatba szeretne velünk lépni, akkor ezt megteheti a kapcsolat menüpontban. Ahol lehetősége nyílik a beépített üzenetküldő rendszer segítségével üzenetet küldeni. 

Telefonon: + 36-30-9660-019

e-mail: novak@novill.hu

Partnereink

Vállaljuk egyéni és társas vállalkozások könyvelését!
Kérdezzen tőlünk, ha adóügyekről van szó! Adótanácsadói szolgáltatásunk igénybevétele ingyenes azon ügyfeleinknek akik vállalkozásuk könyvelését nálunk végeztetik. Könyvelői szolgáltatásunkkal magánszemélyek rendelkezésére is állunk, akár a személyi jövedelemadó bevallás elkészítését is elvégezzük.


Ez a weboldal sütiket (COOKIE) használ. A sütik segítenek nekünk, hogy önnek jobb böngészési élménye legyen. Az oldalunk használatával ön hozzájárul a sütik használatához. Ha szeretne többet megtudni, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat. Adatvédelmi tájékoztató.

Elfogadom a sütiket (cookies) erről az oldalról.

EU Cookie Directive Module Information