18 items tagged "villanyóra"

Találatok: 1 - 18 / 18

Mikor kapcsolják be az éjszakai áramot

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. március 02. vasárnap, 20:24

A hétköznapi beszédben alkalmazzuk az éjszakai áram elnevezést.

Mi is az éjszakai áram (vezérelt mérő) tulajdonképpen? A mérőhely tekintetében közös szekrényben van beépítve a nappali (minden időszakban vételező) órával együtt. Ehhez tartozik egy fogyasztásmérő, és egy hangfrekvenciás vevő.

Előrefizetős villanyóra üzembe helyezése

Category: Fogyasztásmérők
Készült: 2013. december 26. csütörtök, 19:23

Az előre fizetős vagy egyesek által kártyás villanyórákat az áramszolgáltatótól kell kérvényezni. 

Akinek előrefizetős villanyórára van szüksége, annak általában nincsen szüksége villanyszerelő vállalkozóra. Kivéve azokban az esetekben, amikor a villanyórahelyen nem megfelelő kialakítású. Ilyenkor az áramszolgáltató előírhatja a mérőhely felülvizsgálatát és szabványos kialakítását. 

GEO tarifás villanyóra hely kialakítása

Category: Fogyasztásmérők
Készült: 2013. december 25. szerda, 18:54

A GEO tarifa az ELMŰ – ÉMÁSZ áramszolgáltatói területén vehető igénybe. A megújuló energiával működő hőszivattyúk villamos energia ellátásának a fogyasztásmérésre vonatkozik. A GEO tarifa a fűtési idényre vonatkozik és jóval kedvezőbb ára, mint a nappali villany ára. Nem csak fűtésre, hanem hűtésre is használható a hőszivattyú kedvező tarifája.

Díjtartozás és a kikapcsolás elkerülése villanyóránál

Category: Magazin főoldal
Készült: 2013. december 08. vasárnap, 19:37

Napjainkban sajnos vannak családok akik nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Sokszor a család vagy család tagok elvesztik munkahelyüket, illetve egyéb okok jöhet még számításba, mely olyan eseményekhez vezethet, hogy díjtartozást halmozunk fel. A villamos energiát is fogyasztunk a lakásunk villamos berendezésein át.

H tarifás fogyasztásmérő kialakítása

Category: Fogyasztásmérők
Készült: 2013. december 08. vasárnap, 19:35

A H tarifát alkalmazó fogyasztásmérő a fűtési idényben október 15. – április 15. közötti időszakban méri a hőszivattyús rendszerek fogyasztását. A h tarifát előzőleg kérni kell az áramszolgáltatótól. Az áramszolgáltató meghatározza a műszaki feltételeket.

Lakossági mérőhelyek kivitelezése

Category: Fogyasztásmérők
Készült: 2013. december 08. vasárnap, 19:32

A lakossági mérőhelyek kialakítása esetén a következő megoldások fordulnak elő:

Egy fázisú minden időszakban vételező mérőhely, amelyek általában nappali fogyasztásmérőnek (villanyórának) neveznek sokan. Kialakítását tekintve lehet mért fogyasztói elosztó táblával egybeépített vagy külön távolabb elhelyezett fogyasztói elosztó táblával.

Regisztrált villanyszerelőként lakosságnál a leggyakrabban a következő villanyóra kialakításokkal találkozom:

Meglévő mérőhelyek átalakítása

Category: Fogyasztásmérők
Készült: 2013. december 08. vasárnap, 19:31

A meglévő mérőhelyekhez viszonylag ritkán kell hozzányúlni, de olykor előfordul, hogy át kell alakítani őket. Az átalakításhoz minden áramszolgáltatói területen (ELMŰ, DÉMÁSZ, ÉMÁSZ, E.ON) regisztrált villanyszerelőre van szükség. Az én villanyszerelői vállalkozásom elsősorban ELMŰ területen végzett villanyszerelői munkákkal foglalkozik.

Villanyóra, fogyasztásmérő átalakításra lehet szükség például:

Villanyórák műszaki felülvizsgálata Pest megyében Érd város közelében

Category: Fogyasztásmérők
Készült: 2013. november 30. szombat, 12:31

Sokszor felmerül, hogy a regisztrált villanyszerelőnek felül kell vizsgálnia a meglévő fogyasztás mérőhelyet (villanyórát).

Milyen esetekben fordul elő a villanyórák felülvizsgálati igénye?

Méretlen fővezetékek kialakítása Érden és vonzáskörzetében

Category: Fogyasztásmérők
Készült: 2013. november 30. szombat, 12:27

A méretlen fővezetékek kialakítását az MSZ 447 szabványon túl az áramszolgáltatók is szigorúan szabályozzák.  A családi házak esetében a regisztrált villanyszerelőként az általam kiépített csőbe az áramszolgáltató emberei húzzák be a vezetéket. Ezzel biztosítva, hogy előtte illetéktelen rá kötés ne legyen. Míg a nagyobb társas házak esetén a regisztrált villanyszerelőként már nem csak a csövezést, hanem a méretlen fővezetéket is én építem ki, amit az áramszolgáltató emberei ellenőriznek az általuk jóváhagyott tervek alapján.

Villanyóra szekrény kialakítása

Category: Fogyasztásmérők
Készült: 2013. november 30. szombat, 12:21

Villamos energiára minden modern készülékünk számára szükségünk van. A villamos energiát általában áramszolgáltatóktól szerezzük be, melynek elszámolására a villanyórát használják. Manapság már nem csak az áramszolgáltatótól szerethetünk be villamos energiát, hanem saját magunk is előállíthatjuk. Sokan nem is gondolnak bele, de ilyenkor is szükségünk lehet villanyórára. 

Villanyóra áthelyezése Érden és közelében

Category: Fogyasztásmérők
Készült: 2013. november 30. szombat, 12:19

Mikor fordulhat elő, hogy át kell helyezni a villanyórát? A lakás bővítése során előfordul, hogy a villanyóra rossz helyen van a különböző beépítési igények miatt. Gyakran előfordul, hogy a terasz beépítésre kerül, így belsőtérbe kerül a villanyóra.

Az áramszolgáltató kötelezi a fogyasztót a mérőhely áthelyezésére. Tetőtér beépítése során is előfordulhat olyan helyzet, hogy a fogyasztásmérőt, vagy annak kábelezési útvonalát át kell helyezni.

Három fázis bővítése, teljesítménybővítés Érden

Category: Fogyasztásmérők
Készült: 2013. november 30. szombat, 12:17

A villanyóráknál a teljesítménybővítés a meglévő állapot utáni átalakítást jelenti. Milyen kérdések merülhetnek fel háromfázisú villanyóra teljesítmény bővítésekor?

Egy fázisú villanyóra bővítése Érden és közelében

Category: Fogyasztásmérők
Készült: 2013. november 30. szombat, 12:15

Villanyóráknál a leggyakrabban elforduló átalakítási igény a fogyasztók részéről a teljesítmény bővítés, ez olyankor fordul elő amikor a beépített kismegszakító értéke nem elegendő a meglevő fogyasztók ellátásához.

Gondolatok az áramlopásról ötödik rész

Category: Szakértői történetek
Készült: 2013. október 06. vasárnap, 18:23

 

A cikkek nem a többségében jellemzően jogkövető magatartást folytató személyekről szólnak, hanem a néhány nem jogkövető esetről. El kell ítélni bármely oldalon az esetlegesen előforduló nem jogkövető magatartási eseteket. Ezen cikksorozat nem alkalmas a védekezés felhasználására, sem a szakmai hivatkozások érvényesítésére. Minden eset más, mivel a körülmények is eltérőek.

A peres eljárásokban a peres felek jogorvoslatot keresnek a vitatott kérdésben. Előre bocsájtom, nem minden esetben kerül sor a perre. Vannak példák az áramszolgáltatónál, hogy a fogyasztók kifogásait elfogadja és korrekten lezárja, mielőtt perre vinné.

 

Gondolatok az áram lopásról negyedik rész

Category: Szakértői történetek
Készült: 2013. szeptember 18. szerda, 18:01

 

Napjainkban felkapott téma az illegális áram vételezés, weboldalamon is már több cikk született a témában. Ezen cikk sorozatot követve újabb gondolatokat osztanék meg a témában, mellyel mindennapi munkáim során találkozok.

Gondolatok az áramlopásról

Gondolatok az áramlopásról második rész

Gondolatok az áramlopásról harmadik rész

A villamos fogyasztásmérőket a gyártókra vonatkozó jogszabályok és műszaki előírások alapján gyártják le. Meg kell felelniük a kereskedelmi forgalomba hozatali feltételeknek is. A gyártótól OMH záró pecséttel vannak, ellátva kerülnek ki.

 

Miért kerül többe a villany visszakapcsolás, ha kikapcsolták nem fizetés miatt?

Category: Magazin főoldal
Készült: 2011. november 05. szombat, 17:22

 

 

Szomorúan tapasztalom, hogy az utóbbi időszakokban jelentősen emelkedett a visszakapcsolások miatti megrendelői megkeresések. Az áramszolgáltatói kikapcsolások, a villanyszámlák be nem fizetése és a szabálytalan áramvételezések miatt fordulhat elő. Ilyenkor két eset fordulhat elő a gyakorlatban, az egyik amikor a fogyasztót hálózatról választják le, vagyis az oszlopon lekötik a fogyasztói vezetéket. A másik eset amikor

 

a villanyórát is leszereli a szolgáltató.

 

 

Fogyasztásmérő házilagos ellenőrzése

Category: Magazin főoldal
Készült: 2011. március 26. szombat, 09:31

 

 

 

Sokszor felmerül a kérdés, vajon jól mér-e a villany fogyasztásmérő? Az utóbbi évtizedekben jelentősen megnövekedtek a villamos fogyasztók beépített teljesítménye. Ez azt jelenti, hogy több lett a fogyasztásunk is. Mielőtt azonban a szolgáltatót vádolnánk meg, célszerű körbenézni lakásunkban, hogy milyen fogyasztók is vannak beépítve. Ennek egyik módja, ha táblázatosan felsoroljuk a beépített villamos fogyasztókat a teljesítményükkel, ez általában Wattban van megadva. Ezt összehangoltan a kismegszakítókkal együtt nyilvántartásba vesszük. Ebből tudni fogjuk, melyik kismegszakítóval mi van kapcsolva, mennyi a beépített villamos fogyasztók teljesítménye Wattban. Ennek alapján ki tudjuk számítani az áramfelvételt, vagyis tervezhetővé, átláthatóvá válik a villamos hálózatunk.

 

A fogyasztásmérő ellenőrzését hitelesen csak jól felszerelt műszerparkkal lehet elvégezni, a szükséges szakmai ismeretek birtokában. A vizsgálatot saját magunk is elvégezhetjük, de ez csak közelítő eredményt fog csak mutatni. Ha saját magunk akarunk vizsgálatot végezni, akkor villanyórából kijövő hálózatra kell csatlakozni.

Mekkora betápláló biztosítékra van szükségem a családi házamhoz

Category: Magazin főoldal
Készült: 2010. július 25. vasárnap, 12:26

 

A családi ház építése során a kiválasztott villanyszerelő aki a villanyszerelési munkákat végzi az igények ismeretében tanácsolni fogja, hogy hány fázisra és hány amperre van szükség a családi ház villamos fogyasztók számára. Célszerű olyan villanyszerelőt választani aki fogyasztásmérő hely (villanyóra hely) kialakítására is jogosult, mert így egy szakember kezében van az egész. A regisztrált villanyszerelő átveszi az áramszolgáltatói ügyintézést is. A tulajdonosnak nem kell foglalkozni a hivatalos ügyintézéssel, hiszen az igények megbeszélése után el is lehet kezdeni az áramszolgáltató felé az ügyintézést.

 

 

Mindig ügyeljünk arra, hogy a villanyszerelő minden áramszolgáltatói munkát megfelelően dokumentáljon.

 

 

 

 

Szeretnél értesülni az új cikkekről? Iratkozz fel a hírlevélre!


Rólunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.  A felső menüsor segítségével részletes információkhoz juthat. 

 

Emellett az oldalon villanyszerelő magazin részben a mindennapi tapasztalatokat is megosztja egy villanyszerelő mester. Az írások nagy részét általános szakmai jellegű cikkek és saját szakmai tapasztalatokról szól. Igyekszünk az oldalon minden a villanyszerelés és felülvizsgálatokkal kapcsolatos információt megosztani, annak érdekében, hogy nem a villamos szakmában dolgozók is megtalálják az őket érdeklő témákat. Ezzel is támogatva azt a kezdeményezést, hogy az életveszélyes villanyszerelési munkákba ne kezdjenek bele az ismeretek hiányában. 

Szolgáltatási területünk

Villanyszerelői szolgáltatás:

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek 

 

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok:

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

A felülvizsgálatoknál nagyobb munkák esetében egyéb településeken is elérhetőek. 

Kapcsolat

Ha kapcsolatba szeretne velünk lépni, akkor ezt megteheti a kapcsolat menüpontban. Ahol lehetősége nyílik a beépített üzenetküldő rendszer segítségével üzenetet küldeni. 

Telefonon: + 36-30-9660-019

e-mail: novak@novill.hu

Partnereink

Vállaljuk egyéni és társas vállalkozások könyvelését!
Kérdezzen tőlünk, ha adóügyekről van szó! Adótanácsadói szolgáltatásunk igénybevétele ingyenes azon ügyfeleinknek akik vállalkozásuk könyvelését nálunk végeztetik. Könyvelői szolgáltatásunkkal magánszemélyek rendelkezésére is állunk, akár a személyi jövedelemadó bevallás elkészítését is elvégezzük.


Ez a weboldal sütiket (COOKIE) használ. A sütik segítenek nekünk, hogy önnek jobb böngészési élménye legyen. Az oldalunk használatával ön hozzájárul a sütik használatához. Ha szeretne többet megtudni, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat. Adatvédelmi tájékoztató.

Elfogadom a sütiket (cookies) erről az oldalról.

EU Cookie Directive Module Information