87 items tagged "magazin"

Találatok: 1 - 20 / 87

Miért vagyunk közömbösek a villamos biztonságtechnikával szemben II ?

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. július 05. szombat, 05:19

Tudom, nem könnyű helyzetben van egy laikus tulajdonos a villanyszerelő kiválasztásakor. A tulajdonos, a műszaki tartalom pontos részletes ismerete nélkül, hozta meg a rossz döntését. 

Előző heti cikkünk folytatása, a villamos biztonságtechnika gyakorlati tapasztalatait megosztva. 

 

Kerti lámpák bekötése, villanyszerelése

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. július 03. csütörtök, 17:45

A villanyszerelési javítási munkáim során, gyakran találkozom a kerti lámpák szerelési hiányossága miatt előforduló üzemzavarokkal. Nagyon kellemetlen, amikor a házban elmegy a villany. Leveri a kismegszakítót, le kapcsol a fi relé, és a visszakapcsolások sikertelenek. Ha nem vagyunk, otthon feleségünk idegesen telefonál, és telefonon osztjuk neki a tanácsokat.

Miért csíp vagy ráz a csaptelep?

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. június 23. hétfő, 04:03

Sokszor teszik fel ezt a kérdést az emberek, hogy miért is ráz a csaptelep? Miért érezni csípő érzést a vízzel történő érintkezéskor?  Az is előfordul, hogy olykor kételkednek egymásban a családtagok is. Engem ráz, téged miért nem ráz? Ilyen és hasonló kérdések fogalmazódnak meg magukban. Ezeknek okai, többnyire valamilyen elektromos hibákra vezethető vissza, amely jelentkezhet állandóan van éppen időleges hibát.

Konyhabútor villanyszerelése

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. máj. 16. péntek, 19:42

A napokban jártam egy lakásban ahol konyhabútort szereltettek. A bútor alatt korszerű led világítás volt építve. Csak egy baj volt a kivitelezéssel, a konyhaszekrény alá bútoros szerelte a led tápegységét, és nem figyelt a szakszerű villanyszerelésre. Az érintésvédelem megfelelő alkalmazására.

Félek a magasban, de szeretnék villanyszereléssel foglalkozni

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. március 25. kedd, 19:29

Néha találkozom ezzel a kérdéssel pályakezdő villanyszerelők részéről, hogy szeretnének villanyszerelési feladatokkal foglalkozni, mert tetszik nekik ez a szakma. Ők sokszor kérdezik milyen lehetőségeik lehetek? Hiszen sok esetben az elektromos energia továbbítására szolgáló hálózatok a magasban találhatóak.

Villanyszerelő szakma szépségei, nehézségei

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. március 02. vasárnap, 21:06

Amikor fiatalon szakmát választunk feltehetően nincs teljes körű képünk a szakmáról. A villanyszerelő szakma nagyon széles területet ölel át. Az idők folyamán rengeteg technológiai anyag került forgalomba, a változás folyamatosan történik.

40-50 éve még általános villanyszerelő képzés volt, ami minden területre megadta az alap lehetőségeket az elhelyezkedésre.

Mikor kapcsolják be az éjszakai áramot

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. március 02. vasárnap, 20:24

A hétköznapi beszédben alkalmazzuk az éjszakai áram elnevezést.

Mi is az éjszakai áram (vezérelt mérő) tulajdonképpen? A mérőhely tekintetében közös szekrényben van beépítve a nappali (minden időszakban vételező) órával együtt. Ehhez tartozik egy fogyasztásmérő, és egy hangfrekvenciás vevő.

Nulla és földelő vezető összekötése

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. március 02. vasárnap, 20:15

A hálózati transzformátor csillag pontja közvetlenül van földelve a kiinduló ponton. Ez a csillagpont van végig vezetve a fázis vezetőkkel együtt. Ezt a kivezetett csillagpontot meghatározott szabályok szerint a hálózat több pontján földelik. Ezt a vezetéket a szakemberek PEN vezetőnek hívják, de van, aki nulla vezetőnek mondja.

Mit is jelent a szelektivitás villanyszerelési szempontból

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. március 02. vasárnap, 20:04

A szelektivitás röviden lépcsőzetes védelmet jelent a villanyszerelő számára. A szelektív védelem megvalósítása sok esetben nem is könnyű feladat. Nagyobb létesítményeknél egyszerűbb a feladat, mert a tervező eleve már így készíti el a villamos terveket.

Panel házak gyártásakor, építésekor használt villanyszerelési technológia

Category: Videótár
Készült: 2014. február 22. szombat, 17:24

Ez a videó régi panelgyártás és a panel villanyszerelését mutatja be, ebben a videóban azt tekinthetjük meg, hogyan készültek a ma is használatos panel lakások. Ez a film tanulságos a fiatalabb kollégáknak, akik még találkoznak ma is panelházakkal.

Ingyenes országos érintésvédelmi és tűzvédelmi felülvizsgálat tapasztalatok II.

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. február 16. vasárnap, 20:52

Folytatva az előző cikket nézzük tovább, hogy eddig milyen tapasztalatokkal találkoztam az ingyenes érintésvédelmi és tűzvédelmi felülvizsgálatok során. Következőkben a családi házaknál talált hiányosságokról és életveszélyes megoldásokról lesz szó. 

 

Érintésvédelmi módok

Category: Videótár
Készült: 2014. február 05. szerda, 06:44

A film nagyon röviden bemutatja az érintésvédelmi módokat leegyszerűsítve. Beszél a hordozható gépek kettős szigetelés előnyeiről. Ami alapján a villamos berendezés megérinthető részei, még test zárlat esetén sem lesz érinthető a feszültség alá kerülő rész.

Villanyszerelés gipszkartonban

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. január 25. szombat, 16:57

A gyakorlatban többféle szerelési módszerrel lehet találkozni a gipszkarton falaknál. A villanyszereléshez használt dobozok mindenképpen gipszkartonba valóak legyenek. Van aki a dobozokból elmenően kábellel szereli az elektromos hálózatot.

Néhány gondolat az épületvillamossági tervezésről villanyszerelői szemmel II.

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. január 17. péntek, 10:18

Az előző cikk folytatása az épületvillamossági tervezés témájával kapcsolatosan, ami villanyszerelői és megrendelői szempontokat figyelembe vételével íródót.

Árazatlan költségvetés készítünk akkor, ha egy munkára több vállalkozástól kérünk árajánlatot. Ennek több módja is van az elkészítésnek a gyakorlatban.

MSZ 2364 szabvány sorozat 2013 év vége

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. január 11. szombat, 11:22

MSZ 2364 szabvány sorozatról 2013 év végi aktualitással. Legfeljebb 1000V névleges feszültségű erősáramú berendezések létesítése. Az MSZ 1600 és MSZ 172 szabványok után jött az MSZ 2364 szabvány sorozat, melyet az MSZ HD 60364 szabvány sorozat követett. Az MSZ 2364 szabvány sorozat folyamatosan szűnik meg.

Ezért úgy gondoltam, hogy jobban képbe kerüljünk készítettem egy összeállítást a magyar nyelvű szabvány sorozatból még érvényesek a következőek

MSZ HD 60364 szabvány sorozat 2013 év vége

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. január 10. péntek, 18:20

MSZ HD 60364 szabvány sorozat angol és magyar nyelvű változat magyar címekkel. Mi villanyszerelők gyakran találkozunk mostanában az MSZ HD 60364 szabvány sorozattal. Ez ma már más, mint régen, mert akkoriban egyből magyar nyelven jelent meg.

A villanyszerelők nagy többsége csak magyar nyelven tud, így nekik az angol nyelv értelmezhetetlen. Ugyan a szabvány kiadók igyekeznek ezeket magyar nyelvre lefordítani. Az angol nyelvű kiadások magyar nyelvű szabvány címek felsorolásának csak egyetlen előnye van, hogy mi villanyszerelők lássuk, hogy szabványok fognak megjelenni előbb utóbb magyar nyelven is.

Villanyszerelés és felújítás összehangolása

Category: Magazin főoldal
Készült: 2013. december 08. vasárnap, 20:42

Sokszor mondhatni későn fordulnak az emberek villanyszerelőhöz egy lakás felújítás során. Számtalan példával tudnék előállni melynek segítségével megvilágíthatnám jobban a témát. Ezért a példa kedvéjért vegyük a konyhafelújítás esetét. 

Villanyszerelés panelban

Category: Magazin főoldal
Készült: 2013. december 08. vasárnap, 20:38

Panellakások villanyszerelése sokszor visszatérő téma. Ha megnézzük a villanyszerelő szakmai fórum milyen találatokat add a panel lakások villanyszerelésével kapcsolatos keresésre akkor a talált témák átolvasása után sok hasznos információval gazdagodhatunk. 

Ebben a cikkben megpróbálunk olyan kérdésekre választ adni mely a legtöbb lakás tulajdonos fejében megfogalmazódik. 

Díjtartozás és a kikapcsolás elkerülése villanyóránál

Category: Magazin főoldal
Készült: 2013. december 08. vasárnap, 19:37

Napjainkban sajnos vannak családok akik nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Sokszor a család vagy család tagok elvesztik munkahelyüket, illetve egyéb okok jöhet még számításba, mely olyan eseményekhez vezethet, hogy díjtartozást halmozunk fel. A villamos energiát is fogyasztunk a lakásunk villamos berendezésein át.

Villamos tűz a harmadik leggyakoribb tűzeset

Category: Magazin főoldal
Készült: 2013. november 22. péntek, 17:22

Gyakran hallani, hogy a tűz keletkezési oka villamos tűz. A védekezés jogi háttere az Országos Tűvédelmi Szabályzat, rövidítve OTSZ, rendelet száma a 28/2011.(IX.6.) BM. tehát jogi oldalról meg vannak határozza a kötelezettségek mindenki számára. Így a felelősségre vonás eszközei is meg vannak.

Szeretnél értesülni az új cikkekről? Iratkozz fel a hírlevélre!


Rólunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.  A felső menüsor segítségével részletes információkhoz juthat. 

 

Emellett az oldalon villanyszerelő magazin részben a mindennapi tapasztalatokat is megosztja egy villanyszerelő mester. Az írások nagy részét általános szakmai jellegű cikkek és saját szakmai tapasztalatokról szól. Igyekszünk az oldalon minden a villanyszerelés és felülvizsgálatokkal kapcsolatos információt megosztani, annak érdekében, hogy nem a villamos szakmában dolgozók is megtalálják az őket érdeklő témákat. Ezzel is támogatva azt a kezdeményezést, hogy az életveszélyes villanyszerelési munkákba ne kezdjenek bele az ismeretek hiányában. 

Szolgáltatási területünk

Villanyszerelői szolgáltatás:

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek 

 

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok:

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

A felülvizsgálatoknál nagyobb munkák esetében egyéb településeken is elérhetőek. 

Kapcsolat

Ha kapcsolatba szeretne velünk lépni, akkor ezt megteheti a kapcsolat menüpontban. Ahol lehetősége nyílik a beépített üzenetküldő rendszer segítségével üzenetet küldeni. 

Telefonon: + 36-30-9660-019

e-mail: novak@novill.hu

Partnereink

Vállaljuk egyéni és társas vállalkozások könyvelését!
Kérdezzen tőlünk, ha adóügyekről van szó! Adótanácsadói szolgáltatásunk igénybevétele ingyenes azon ügyfeleinknek akik vállalkozásuk könyvelését nálunk végeztetik. Könyvelői szolgáltatásunkkal magánszemélyek rendelkezésére is állunk, akár a személyi jövedelemadó bevallás elkészítését is elvégezzük.


Ez a weboldal sütiket (COOKIE) használ. A sütik segítenek nekünk, hogy önnek jobb böngészési élménye legyen. Az oldalunk használatával ön hozzájárul a sütik használatához. Ha szeretne többet megtudni, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat. Adatvédelmi tájékoztató.

Elfogadom a sütiket (cookies) erről az oldalról.

EU Cookie Directive Module Information