14 items tagged "javítás"

Találatok: 1 - 14 / 14

Hogyan cseréljünk villanybojlert

Category: Magazin főoldal
Készült: 2014. március 28. péntek, 20:16

Minden berendezés egy idő után cserére szorul, nincsen ez másképpen a villanybojlerrel sem. Ebben a cikkben röviden próbálom összeszedni, hogy milyen dolgokra érdemes odafigyelni, ha meglévő villanybojlerünket szeretnénk lecserélni egy újabbra. 

Családi ház villanyszerelése

Category: Erősáram főoldal
Készült: 2013. december 29. vasárnap, 17:48

A családi ház villanyszerelése az évtizedeken át sokat fejlődött. Kijelenthető megnövekedett a beépített villamos teljesítmény. A fadobozos mérőhelyeket felváltotta a tipizált műanyag szekrényes villanyóra szekrények. A mérőszekrény beépítése előtt el kell dönteni, hogy a közeljövőben kívánunk- e bővíteni a villanyóra környékén.

Műhelyek villamos hálózatának karbantartása

Category: Karbantartás
Készült: 2013. december 23. hétfő, 13:16

Műhelyek villamos rendszerének karbantartása általában többlet feladatot jelent a villanyszerelőnek. A gyártó műhelyekben fokozottabb veszélynek vannak kitéve a villamos berendezések, ezért több veszély leselkedik a munkavállalókra ezeken a helyeken. 

Irodák villamos hálózatának karbantartása

Category: Karbantartás
Készült: 2013. december 23. hétfő, 13:15

Villanyszerelőként irodahelyiségekben a karbantartás általában a kisebb hibák javításáról szól, melyeknek javítása nem olyan sürgős, hogy villanyszerelői gyors szolgálatot vegyenek igénybe. 

Hajdú villanybojler javítása Érden

Category: Gyorsszolgálat
Készült: 2013. november 30. szombat, 09:44

Általában akkor vesszük észre, hogy probléma van a meleg víz ellátással, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Például az esti fürdéseknél.

Ha problémákat tapasztal villanybojlerével (Hajdu vagy másmilyen gyártmányú vízmelegítő) akkor mindenképpen érdemes felkeresnie és szakértői tanácsokkal látom el. A hibaelhárításban az egyik fontos tényező a gyorsaság ezért elsősorban  a lakóhelyem közelében foglalkozom bojlerek, javításával, karbantartásával, vízkőtelenítésével. 

Hőtárolós kályhák javítása Érden és vonzáskörzetében

Category: Gyorsszolgálat
Készült: 2013. november 30. szombat, 09:43

A lakossági fogyasztóknál még megtalálható a régi típusú Pápai hőtárolós kályhák. Igaz, hogy régi típusról van szó, de szerencsére beszerezhetők ehhez a hőtárolós kályhához is javítási anyagok. Egyszerű szerkezetük lévén viszonylag könnyen javíthatóak.

Családi és társas házak földkábel csatlakozásának kialakítása és hibajavítása

Category: Magazin főoldal
Készült: 2013. november 16. szombat, 12:43

 

Villanyszerelőként a villamos hálózatok hibaelhárításával gyakran foglalkozom. A lakás és a kapu között sokszor földkábellel oldják meg a villamos kapcsolatot.

Ilyen lehet például:

 • elektromos kapumozgató villamos motor tápláló és vezérlő földkábel
 • a világítást tápláló földkábelek
 • működtető vezetékek és a gyengeáramú hálózatok melyek a kommunikációban részt vesznek
 • kapura (kerítésbe) szerelt fogyasztásmérő (villanyóra) esetében is földkábeles csatlakozással kerül továbbításra az energia az épületekhez

 

Villanyszereléshez kapcsolódó 14/2004. (IV.19.) FMM rendeletből idézve

Category: Magazin főoldal
Készült: 2012. december 09. vasárnap, 15:15

 

Az alábbi cikkem csupán gondolatébresztő a villamos szakmára vonatkozó idézetekkel együtt. Ez az a rendelet amely kötelezővé teszi az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat elvégzését. A villamos szakma története szempontjából nem új keletű a kötelező érintésvédelmi felülvizsgálat, visszanyúlik  az MSZ 172-1 szabvány régi időszakára.

A jogszabályi előírásokkal teszik kötelezővé. A probléma akkor van ha a villamos hálózat és rendszere elhanyagolt állapotú, mivel a rendszeres karbantartást is kispórolják. Ilyenkor a felülvizsgálat hiányosságokat fog mutatni, amit ki kell javítani nem kevés összegekért.

A cikkemben az előírásokból történelmi össze hasonlításban is idézem be a  jogszabályokból, amihez csatolom a fogalmi meghatározásokat is.

 

Hajdú bojlerek vízkőtelenítése

Category: Magazin főoldal
Készült: 2012. november 25. vasárnap, 18:30

 

Gyakran merül fel ez a kérdés, vízkőteleníteni kell a bojlert! De mikor is kell vízkőtelíteni a bojlert?

Nézzünk néhány esetet, ami miatt el kell végezni a villanybojlerek vízkőtelenítését:

 • A természetes használat után, mely 3-5 év . Ez függ a használattól és a beállított hőfoktól is.
 • A hőkorlátozó szétkapcsol állandóan. Kilyukadt az alaplap.
 • Tönkrement a fűtőbetét. Alaplap és fűtőtest tömítési problémák miatt.
 • A bojlerben lévő meleg vízcső eltört.

 

Bojler vásárlási és javítási tanácsok

Category: Magazin főoldal
Készült: 2011. máj. 30. hétfő, 10:29

 

 

A bojler vásárlása előtt meg kell győződni arról, hogy a villamos hálózatunk alkalmas-e a villany bojler vagy ha úgy tetszik forróvíz tároló beépítésére. A helyes megoldás ha külön áramkör van kiépítve neki, ami azt jelenti hogy külön kismegszakítóval rendelkezik. Tekintve, hogy ma már rézvezetékkel szerelünk, és az is elő van írva, hogy a legkisebb keresztmetszet a villamos hálózat kialakításakor réz vezető estén 1,5mm2. Ez 16 (A) amperig terhelhető, erre rá lehet kötni akár egy 120 literes bojlert is. Törekedni kell arra, hogy az elosztó táblánál 2 sarkú leválasztás legyen. Ezt a feladatot ellátja egy két pólusú kismegszakító is, vagy  kétpólusú fi relé is. Az áramvédő kapcsoló beépítése biztonsági szempontból nagyon lényeges, melynek érzékenysége 30mA legyen. Az energia költségek végett célszerű vezérelt áramra kötni, ez azt jelenti hogy éjszakai áramot egy külön fogyasztásmérő méri. Ennek a költsége körülbelül közel a fele a nappali áramnak.

 

Hőtárolos kályha

Category: Takarékoskodás
Készült: 2010. február 25. csütörtök, 10:39

 

A villanyszerelés során a hőtárolós kályhák telepítése és javítása alkalmával szerzett tapasztalatainkat, tanácsainkat adjuk közre az alábbiakban.

 

A villamos fűtés a leggazdaságosabb, mivel a felhasznált energiát 100%-ban hasznosítja, tiszta és jól szabályozható. Nem szennyezi  a környezetet. A csatlakozása az éjszakai áramról történik, ami jelentős költség megtakarítást jelent.

 

Javítás, karbantartás, lakossági ügyfelek részére

Category: Karbantartás
Készült: 2009. december 25. péntek, 20:37

 

A gyakorlati tapasztalatok bizonyítják, hogy a váratlan üzemzavarok számát nagy mértékben lehet csökkenteni a villamos karbantartási munkák elvégzésével.

 

Például gyakorta előfordul, háromfázisú hálózatoknál nulla vezető szakadás, az elosztó tábla nulla (PEN) vezető csavaros kötésénél. A villamos kötések rögzítési pontjait érdemes bizonyos időközönként ellenőrizni. Ilyenkor a fogyasztónál feszültség emelkedés történik és fogyasztó (tv, mosógép, egyéb elektromos készülékek) tönkre megy. Ez csak egy hiba a sok közül, mely előfordulhat. Sajnos az elektromos hiba, akár az emberi életet is veszélyeztetheti. Rendszeres karbantartással megelőzhetőek. A rossz csatlakozási pontokon melegedés is előfordulhat, melyek villamos tűz esetet is okozhatnak, mindenképpen stabil villamos kötéseket kell kialakítani.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 23 368 014 

Mobiltelefon: +36 30 9660 019

 

A villamos hálózat időszakos felülvizsgálatát javasoljuk a festési munkák elvégzése előtt. Az elosztó berendezések ellenőrzését pedig évenkénti rendszerességgel.

 

Kérje a villamos hálózatának karbantartását tőlünk, ennek van értelme.

  

Karbantartáshoz, néhány ötlet a Tanácsok karbantartáshoz menüpontban.

Szerződéses javítás közületeknek

Category: Karbantartás
Készült: 2009. december 25. péntek, 20:27

Villamos rendszerek és hálózatok karbantartását vállaljuk karbantartási szerződés megkötésével is.

  

Fenti átalánydíjas szerződés alapján történő munkavégzés rendszeressége lehet:

 • NOVILL - Villanyszerelés - Karbantartáshavi

 • negyedéves

 • féléves

 • éves

 

Rendszeres karbantartással a villamos hálózat biztonságos üzemvitelét lehet biztosítani. Csökkenthető a váratlan, alkalomszerű meghibásodás.

 

A karbantartási ciklusok előre tervezhetők, a felújítás ciklusideje kitolható későbbre.

  

Ha szeretné felvenni velünk a kapcsolatot vagy árajánlatot szeretne kérni akkor ezt a kapcsolat menüpontban megteheti.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 23 368 014

Mobiltelefon: +36 30 9660 019

Erősáramú hálózatok teljes körű kivitelezése, felújítása és javítása

Category: Erősáram főoldal
Készült: 2009. december 20. vasárnap, 11:40

 

Cégünk fő profilja az erősáramú villamos hálózatok
(lakó épületek villanyszerelése, kommunális épületek villanyszerelése és ipari épületek villanyszerelése) és berendezések villanyszerelése.

 

Foglalkozunk új szerelések, felújítások, átalakítások és javítások elvégzésével egyaránt.
Munkáinkat tervek, illetve egyedi igények figyelembevételével végezzük el.

 

Nálunk a megrendelő igénye az elsődleges és a legfontosabb!

 

Nagyon lényegesnek tartjuk, hogy a villamos hálózat kialakítása igényes legyen.
A minőségi anyagok beépítésével, valamint a kiváló minőségű szakmai munkával garantálható a jó villamos hálózat kiépítése.

 

A villanyszerelési munka része az építőiparnak, így a különböző szakágakkal való együttműködés nagyon lényeges.
Sikerünket ezen társ cégekkel kialakított jó kapcsolat is biztosítja. Munkáinkat pontos határidőre,
az építőiparban használt korszerű gépekkel, szerszámokkal és minőségi anyagokkal vállaljuk.

 

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen bennünket és győződjön meg a cégünk megbízhatóságáról, valamint tapasztalja meg az általunk nyújtott komplex szolgáltatások előnyeit és garanciális biztonságát.

 

Mindezeket lakossági és közületi megrendelőink részére vállalja a NOVILL villanyszerelés , fő  és alvállalkozásban egyaránt.

 Ha szeretné felvenni velünk a kapcsolatot vagy árajánlatot szeretne kérni akkor ezt a kapcsolat menüpontban megteheti.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 23 368 014

Mobiltelefon: +36 30 9660 019

Lakossági megrendelőink részére vállaljuk:

 

 • új villanyszerelés
 • mért és méretlen hálózat kiépítése, áramszolgáltatói ügyintézéssel
 • villamos hálózatának felújítását
 • villamos rendszereinek karbantartását
 • hibaelhárítását
 • családi házak villanyszerelése
 • panelek villanyszerelése
 • nyaralok, üdülök villanyszerelése
 • kertek villanyszerelése
 • szaktanácsadás
 • fűtőkábelek telepítése, bel- és kültérre egyaránt
 • lakhatási engedélyhez, villamos biztonságtechnikai felülvizsgálat elvégzése
 • gázbekötéshez EPH kialakítása, jegyzőkönyv elkészítése a gázszolgáltató felé
 • igény esetén túlfeszültség és villámvédelmi rendszer kiépítése

 

Közületi megrendelőink részére:

 

 • társas házak villanyszerelése
 • lakó parkok villanyszerelése
 • üzletek villanyszerelése
 • irodák villanyszerelése
 • műhelyek villanyszerelése
 • csarnokok villanyszerelése
 • rendszeres karbantartás, hibaelhárítás
 • iskolák villanyszerelése
 • óvodák villanyszerelése
 • bölcsődék villanyszerelése
 • egészségügyi épületek villanyszerelése
 • közintézmények villanyszerelése
 • sport létesítmények villanyszerelése
 • mezőgazdasági létesítmények villanyszerelése
 • érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatok elvégzése
 • erősáramú berendezések szabványossági felülvizsgálatának elvégzése
 • felelős műszaki vezetés
 • szaktanácsadás
 • villamos igazságügyi műszaki szakértés

 

 

Szolgáltatási területünk: Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

Nagyobb villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok elvégzését az egész ország területén vállaljuk.

 

 

Szeretnél értesülni az új cikkekről? Iratkozz fel a hírlevélre!


Rólunk

Vállalkozásunk fő tevékenységi körét villanyszerelési és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok (érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálat) teszik ki.  A felső menüsor segítségével részletes információkhoz juthat. 

 

Emellett az oldalon villanyszerelő magazin részben a mindennapi tapasztalatokat is megosztja egy villanyszerelő mester. Az írások nagy részét általános szakmai jellegű cikkek és saját szakmai tapasztalatokról szól. Igyekszünk az oldalon minden a villanyszerelés és felülvizsgálatokkal kapcsolatos információt megosztani, annak érdekében, hogy nem a villamos szakmában dolgozók is megtalálják az őket érdeklő témákat. Ezzel is támogatva azt a kezdeményezést, hogy az életveszélyes villanyszerelési munkákba ne kezdjenek bele az ismeretek hiányában. 

Szolgáltatási területünk

Villanyszerelői szolgáltatás:

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek 

 

Villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok:

Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Budapest XI. ker. , XXI. ker. , XXII. ker. , Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Martonvásár, Biatorbágy, Pusztazámor, Tordas, Gyúró, Etyek

A felülvizsgálatoknál nagyobb munkák esetében egyéb településeken is elérhetőek. 

Kapcsolat

Ha kapcsolatba szeretne velünk lépni, akkor ezt megteheti a kapcsolat menüpontban. Ahol lehetősége nyílik a beépített üzenetküldő rendszer segítségével üzenetet küldeni. 

Telefonon: + 36-30-9660-019

e-mail: novak@novill.hu

Partnereink

Vállaljuk egyéni és társas vállalkozások könyvelését!
Kérdezzen tőlünk, ha adóügyekről van szó! Adótanácsadói szolgáltatásunk igénybevétele ingyenes azon ügyfeleinknek akik vállalkozásuk könyvelését nálunk végeztetik. Könyvelői szolgáltatásunkkal magánszemélyek rendelkezésére is állunk, akár a személyi jövedelemadó bevallás elkészítését is elvégezzük.


Ez a weboldal sütiket (COOKIE) használ. A sütik segítenek nekünk, hogy önnek jobb böngészési élménye legyen. Az oldalunk használatával ön hozzájárul a sütik használatához. Ha szeretne többet megtudni, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat. Adatvédelmi tájékoztató.

Elfogadom a sütiket (cookies) erről az oldalról.

EU Cookie Directive Module Information